Benyt den rigtige rådgivning ved køb af hus eller lejlighed

Står du i den heldige situation, at du skal ud og købe hus eller lejlighed? Så skal du være påpasselig, da denne glæde hurtig kan vende. Hvis du ikke får den rette køberrådgivning i processen, så kan dette store øjeblik nemlig hurtigt ende med et mareridt og en finansiel krise. Derfor har vi allieret os med Byggesagkyndig.nu, som dagligt agerer bindeled imellem byggesagkyndige og de danske boligejere (..kommende boligejere). En af de helt store opgaver ved Byggesagkyndig.nu er således køberrådgivning (læs med her), hvor de hjælper danskerne og giver dem den rette start på deres boligeventyr.

hus

Hvis du benytter dig af køberrådgivning inden du køber hus eller lejlighed, f.eks. igennem Byggesagkyndig.nu eller en række af de andre danske virksomheder, så vil du få en komplet gennemgang af boligen. Denne komplette gennemgang giver dig et overblik over de eksisterende skader boligen har, men også de skader som boligen over de næste 2, 5 og 10 år vil pådrage sig. Samlet set får du et overblik over hvor ”slem” eller ”god” din bolig er, som du kan regne med ind i din økonomi.

Tilknyttet køberrådgivningen får man en ideen omkring den vedligeholdelse, som huset vil kræve i de næste 2-10 år (samt nu). Dette er oplysninger som ofte er vigtige, da dette kan påvirke hvorvidt den enkelte person rent faktisk har råd til at sidde i huset. Det beløb som banken har godkendt skal således sjældent kun benyttes på huset, men uden en køberrådgivning vil det være gætværk, hvor stort et beløb som skal benyttes i boligen efter købet.

Køberrådgivning og tilstandsrapporten

Ofte tror folk fejlagtigt, at en tilstandsrapport er nok til at give et billede af de omkostninger, der vil være ved reparation af huset. Dette kan dog ikke altid lade sig gøre, og uden en byggeteknisk viden, vil egne beregninger ofte være fejlagtige.

nøgler

Da der endvidere er stor forskel på kvaliteten af de enkelte tilstandsrapporter, så kan det endvidere give en masse problemer.

Igennem køberrådgivningen, så vil den byggesagkyndige gennemgå hele rapporten med fokus på, hvad de enkelte punkter til have af betydning for dig som køber – i dag og i fremtiden. Endvidere kan der være hjælp til at få tilføjet ekstra ting til tilstandsrapporten for, at gøre således i står bedre i fremtiden ift. ejerskifteforsikringen. Læs mere omkring tilstandsrapport og klager herved her.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *