Sådan har vi opnået støjdæmpning i lejlighederne

Mange kender vist til støj i lejligheden, herunder støj igennem vinduer, døre, gulve, vægge og lofter fra forskellige faktorer, så som en passerende bus, nabo snak, musik og en lang række andre faktorer. For at mindske denne støj har vi forhindret samt forsøgt at dæmpe lydbølgerne. Mange ny opførte bygninger har dog nogle støj blokerende krav. Men der er også mange der ikke er så heldige at bo i en helt ny opført bygning med disse krav om dæmpning af støj. Her findes der primært to måder at skabe mere ro i hjemmet. Du kan tilføje overflader der absorberer lyden, eller blokere det helt. Blokering af lyd og absorbering af lyd er to vidt forskellige ting. Absorbering er noget lettere. Nedenfor vil der belyses hvilke muligheder man har for at absorbere denne lyde.

Sound absorption

  • Lydabsorbering. Det kan være en god ide at sætte nogle akustiske paneler op på væggene. Der findes mange lyde der kan være støj fremkaldende. Her kan man med stor fordel dække sine vægge med materialer, der har en støjreduktion. Akustiske paneler kan fås i en række forskellige farver og stilarter og kan designes ind i din indretning. Disse løsninger kan fås i en høj opløsning så dine støjdæmpende billeder kommer til at ligne kunst. Endvidere hvis dine gulve er af beton eller kork, så har du et rigtig godt udgangspunkt da de er blandt de bedste materialer til lydabsorption. Gulvtæpper kan også være rigtig gode til at lydabsorbere. Derudover er gardinger rigtig gode til at absorbere lyd samt blokere lyd. Her bør man kigge efter tunge materialer så som, fløjl og uld.
  • Blokering af lyd. En masse støj udefra kan sive ind gennem vinduerne. Her kan man i første omgang prøve noget simpelt som tætning af vinduerne. En anden metode er et akustisk vindues segl. Et segl er et spor der gør det muligt at tilføje endnu et lag af lufttæt glas foran dit eksisterende vindue. Når dette er installeret vil dit vindue ikke længere åbnes. Den måske bedste metode er at anskaffe sig en massiv dør. De største lydsyndere når man er i hjemmet er dørene. Den massive dør vil dæmpe lydene og gør rummene mere rolige at sidde og arbejde i. En af de lidt smukkere løsninger der stadig indebærer frisk luft og lys en såkaldt tredobbelt rude. Her kan du erstatte en termorude eller dobbelte vinduer med en tredobbelt rude. Denne installation kræver dog ekspertise fra en entreprenør.

I samarbejde med SUMOpix har Golfen Kolding opnået flotte støjdæmpede lejlighder – som både passer til unge såvel som børnefamilier. Ønsker du at læse mere omkring hvilket muligheder vi har haft benyttet, så læs mere omkring støjdæmpning hos SUMOpix.com.